Terug naar overzicht

Laaggeletterdheid e-learning

31-12-2022
00:00
e-learning

Laaggeletterheid: In Nederland hebben 2,5 miljoen mensen van 16 jaar en ouder moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Dat is 18% van alle mensen in Nederland. Dus ongeveer 1 op de 6 mensen!


Je bent als volwassene laaggeletterd, als je moeite hebt met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak heb je dan ook beperkte digitale vaardigheden. Dan vind je bijvoorbeeld omgaan met een computer of een smartphone lastig. Niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen heeft gevolgen. Je vindt bijvoorbeeld minder snel een baan of hebt minder grip op je geldzaken. Een volwassene die laaggeletterd is, is geen analfabeet. Een laaggeletterde kan wel lezen en schrijven, alleen niet goed genoeg om helemaal mee te doen in de samenleving.


Meer weten over laaggeletterdheid? Bekijk de e-learning thuis vanuit je stoel.  • Deze e-learning is voor iedereen die in het (vrijwilligers)werk te maken heeft met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

  • De e-learning duurt ongeveer 45 minuten en wordt afgesloten met een toets van 20 vragen.

  • Via deze link komt u op de site van Stichting Lezen & Schrijven om in te loggen

  • Uiterste inschrijf datum: 2022-12-31
VIP! Assen logo

VIP! Assen

VIP! Assen staat voor Vrijwilligers Informatie Punt. VIP! Assen informeert, adviseert ondersteunt en versterkt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties op het gebied vaan vrijwilligerswerk. We beheren een up-to-date vacature- en trainingsoverzicht.

Reageren

Heeft u interesse?

Bemiddel mij met de aanbieder!

Andere datums

Er zijn op dit moment geen datums voor deze training beschikbaar.