Velden zijn niet correct ingevuld
Nationaal Ouderenfonds

Nationaal Ouderenfonds vrijwilligers

Vestigingsplaats: Amersfoort

Vrijwilliger Zilverlijn: bellen met ouderen vanuit huis.

Wil jij verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger voor de Zilverlijn, een belservice van het Nationaal Ouderenfonds. Als vrijwilliger bied je ouderen een luisterend oor of een gezellig praatje. Gewoon vanuit je eigen huis.

Wat is de Zilverlijn?

De Zilverlijn is een unieke belservice voor ouderen. Ouderen geven zich op voor deze gratis dienst omdat ze graag een praatje met iemand willen maken. Hun sociale contacten nemen af. Bijvoorbeeld omdat ze weinig de deur uitkomen en minder mensen ontmoeten, omdat de kinderen ver weg wonen of een partner is overleden. De Zilverlijn draait om gezelligheid en aandacht voor elkaar. Samen zorgen we ervoor dat ouderen in beeld blijven en zich verbonden voelen met de samenleving. De Zilverlijn heeft niet het karakter van een hulplijn, maar biedt wel een luisterend oor en een goed gesprek.

Maak het verschil met een telefoontje

De vrijwilligers van het Nationaal Ouderenfonds bellen wekelijks met honderden ouderen. De gesprekken gaan over van alles en nog wat. Over die baan van vroeger, een grote liefde, de kinderen of dagelijkse activiteiten. Ouderen kijken echt uit naar dit wekelijkse praatje en zitten vaak al klaar bij de telefoon.

Wie zoeken we

Als Zilverlijnvrijwilliger voor het Nationaal Ouderenfonds help je mee in de strijd tegen eenzaamheid. Je belt op een vast dagdeel en op een afgesproken tijdstip met de Zilverlijnouderen. Je biedt een luisterend oor, een gezellig praatje of een goed gesprek. Uiteraard zijn alle gesprekken vertrouwelijk.

Jij…

·         bent enthousiast en kan je goed inleven;

·         hebt affiniteit met de doelgroep ouderen;

·         kan goed luisteren en een gesprek voeren;

·         bent wekelijks een (vast) dagdeel beschikbaar om te bellen met onze ouderen;

·         hebt thuis toegang tot een computer en internet en kan daar goed mee omgaan.

Wat bieden we

·         Je wordt getrakteerd op vrolijke, boeiende, aangrijpende en vooral mooie gesprekken. Soms met een traan en vaak met een lach.

·         Van maandag tot en met vrijdag. Een dagdeel is van 9.00 tot 13.00 uur of van 13.30 uur tot 17.00. Het is niet mogelijk om in het weekend of ’s avonds te bellen.

·         Dankzij ons speciale belprogramma kan je gewoon vanuit huis bellen. De gesprekken met ouderen zijn gratis, de enige belkosten die je hebt zijn de telefoontjes waarmee je je telefoon aan en afmeldt op het belsysteem.

·         Je bent bereid eenmalig een training te volgen.

·         Als vrijwilliger krijg je van ons training, coaching en begeleiding.

·         Woon je in de buurt van Amerfsoort en bel je liever op kantoor? Dan kun je ook bellen vanuit het kantoor van het Nationaal Ouderenfonds in Amersfoort (vlakbij het station). 

Over het Nationaal Ouderenfonds

In Nederland leven ruim 1 miljoen eenzame ouderen, 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam. Zij krijgen hooguit eens per maand bezoek. Het Nationaal Ouderenfonds steunt deze ouderen. We bestrijden eenzaamheid en werken aan zelfredzaamheid. We maken dagelijkse dingen, zoals boodschappen doen weer toegankelijk. We bieden uitjes en evenementen aan zodat ouderen elkaar kunnen ontmoeten. Onze OuderenOmbudsman helpt ouderen en hun naasten bij vragen over wet- en regelgeving.

Aanmelden en meer informatie

Wil jij het verschil maken in het leven van eenzame ouderen? Meld je aan als vrijwilliger!

www.ouderenfonds.nl

Aangeboden vacatures

Geen vacatures aangeboden

Aangeboden vrijwilligerswerk

Aangeboden trainingen

Geen trainingen aangeboden