Velden zijn niet correct ingevuld

E-learning

Deze e-learningmodules verlopen geheel via internet. De modules zijn gratis en u kunt deelnemen waar en wanneer het u uitkomt!

  1. Vinden en binden van vrijwilligers
  2. Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)
  3. Evenementenverkeersregelaars

1. Vinden en binden van vrijwilligers
Voor vrijwilligersorganisaties is het vaak een hele kunst om genoeg vrijwilligers te vinden die goed in de organisatie passen. En om deze vrijwilligers actief en gemotiveerd te houden. Met dit e-learningprogramma kunnen vrijwilligersorganisaties op elk moment van de dag en vanuit huis de basisbeginselen van vrijwilligersmanagement leren. Deelnemers van het e-learningprogramma bekijken online een video en beantwoorden interactieve vragen waarmee ze direct feedback krijgen op de gemaakte keuzes.

Persoonlijk actieplan
Naast het toepassen van de welbekende wervingscirkel, leren mensen ook welke beweegredenen vrijwilligers kunnen hebben en hoe zij daar in de werving en begeleiding op in kunnen spelen. Ook leren zij dat er verschillende manieren zijn waarop vrijwilligers binnen de organisatie actief kunnen zijn en hoe zij dit zodanig kunnen organiseren dat het vrijwilligerswerk aantrekkelijker wordt voor diverse doelgroepen. Daarbij worden open vragen gesteld zodat de deelnemers automatisch de vertaalslag maken naar hun eigen organisatie. De antwoorden worden verwerkt in een persoonlijk actieplan. Hiermee hebben de deelnemers ook direct een plan van aanpak om het geleerde in de praktijk toe te passen.

2. Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA)
Vrijwilligerswerk achter de bar van je organisatie is hartstikke goed en belangrijk werk! Om als barvrijwilliger aan de slag te gaan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet minimaal 16 jaar zijn en een Instructie Verantwoord Alcoholschenken gevolgd hebben. Deze instructie kan ook digitaal gevolgd worden. De Instructie Verantwoord Alcoholschenken bestaat uit twee delen. Een informatief gedeelte en een test van je kennis. Wanneer je de test met 30 vragen gehaald hebt krijg je via de mail een certificaat die je zelf kan printen en aan de organisatie geven. De organisaties moeten bij een controle kunnen aantonen dat de barvrijwilligers een Instructie Verantwoord Alcoholschenken hebben gevolgd.

3. Evenementenverkeersregelaars
Ook voor de instructie en toesting van evenementenverkeersregelaars is een e-learningmodule ontwikkeld. De handelingen voor het verkrijgen van de verplichte instructieverklaring kan voortaan op elk gewenst moment en op elk gewenste plaats met de computer worden uitgevoerd.

De e-learning module en het examen zijn te vinden op verkeersregelaarsexamen.nl