Velden zijn niet correct ingevuld

Minder sociale contacten door coronavirus? ANBO-medewerkers zitten klaar voor een praatje

Gezien de maatregelen om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken tot het hoogst noodzakelijke, krijgen steeds meer ouderen minder bezoek. We willen immers niet dat ouderen worden besmet met het coronavirus. Maar dat heeft wel grote impact: veel ouderen zitten veel alleen thuis. ANBO heeft daarom vorige week woensdag een telefoonlijn geopend voor ouderen die zich zorgen maken over het coronavirus, praktische vragen hebben of graag een praatje willen maken.
 
Bereikbaarheid
Hebt u een vraag over het coronavirus, maakt u zich zorgen of wilt u gewoon even een praatje maken? Dat kan vanaf nu! We zijn 7 dagen per week van 09:00 tot 21:00 uur bereikbaar op telefoon 0348 - 46 66 66. Als u belt, staat iemand van ANBO u graag te woord of u nu wél of geen lid bent. 
(Wij kunnen u ook in het Turks te woord staan bij onze telefoonlijn)

Veel ouderen wonen tot op hoge leeftijd zelfstandig thuis. Dat is natuurlijk heel mooi, maar het is wel belangrijk dat ze niet in een isolement komen. En daarom regelmatig contact hebben met anderen. Door het coronavirus hebben veel mensen minder sociale contacten dan normaal en dreigt eenzaamheid. Enerzijds omdat familie en mantelzorgers niet op bezoek kunnen komen, maar ook doordat allerlei activiteiten voor senioren zijn gecanceld vanwege het virus.

Niet naar vaste clubjes

Liane den Haan, directeur-bestuurder van ANBO: "We kregen veel signalen van onze leden dat ze zich zorgen maken over het coronavirus. Bovendien gaan veel bijeenkomsten en vaste activiteiten zoals de bridgeclub niet meer door. En juist die sociale contacten zijn voor veel mensen heel belangrijk. Daarom hebben wij vanaf vandaag een telefoonlijn waar mensen naartoe kunnen bellen. Om hun zorgen te uiten, vragen te stellen over het coronavirus, maar ook om gewoon even een praatje te maken.”

 Gegevens


Aangeboden door
ANBO

Reactie sturen naar de aanbieder

Hoe wilt u reageren?

Organisatiegegevens

Naam & aanhef

Gegevens

Reactie

Naar overzicht