Velden zijn niet correct ingevuld

Gezocht: vrijwilligers voor een vriendschappelijk huisbezoek

Door de verscherpte coronamaatregelen zijn er meer mensen met weinig sociale contacten of sociale activiteiten. Juist daarom hebben we nu nieuwe vrijwilligers nodig!

Het project “Vriendschappelijk Huisbezoek” van Humanitas Assen is dringend op zoek naar vrijwilligers, die bereid zijn om 1 à 1,5 uur per week onze deelnemers te bezoeken.
De meeste van onze deelnemers zijn al wat ouder en zijn door verlies van hun naasten in een isolement geraakt. Vaak zijn ze door lichamelijke beperkingen (verminderde mobiliteit en/of beginnende dementie) niet meer in staat om een nieuw netwerk op te bouwen. Zij voelen zich eenzaam en kunnen dat zelf niet doorbreken.

Als vrijwilliger bied je een luisterend oor door bij de deelnemer thuis op bezoek te gaan en - zo mogelijk - samen op stap te gaan om iets gezelligs te doen. Indien mogelijk probeer je, samen met de deelnemer, zijn of haar sociaal netwerk weer uit te breiden.

De coördinator van "Vriendschappelijk Huisbezoek" zal je koppelen aan een of meerdere deelnemers, waarbij rekening wordt gehouden met jouw interesses. Samen met de deelnemer bepaal je welke activiteiten er ondernomen worden en met welke frequentie.

Eens in de 2 maanden komen de vrijwilligers bijeen voor overleg, waarin ervaringen worden gedeeld, methodes uitgewisseld en nieuwe plannen worden ontwikkeld.

Humanitas verzorgt gratis (e-)trainingen voor haar vrijwilligers, waarbij de introductietraining door ons verplicht wordt gesteld (0,5 dag in Groningen of Assen en/of  4 uur durende e-training, welke thuis kan worden gevolgd).

Voor meer informatie over Humanitas Assen kun je - door op het logo bij deze vacature te klikken - onze profielbeschrijving lezen en onze website raadplegen via:

https://www.humanitas.nl/afdeling/assen/activiteiten/humanitas-vriendschappelijk-huisbezoek--eenzaamheid--leef/Gegevens


Aangeboden door
Humanitas - Maatjes

Reactie sturen naar de aanbieder

Hoe wilt u reageren?

Organisatiegegevens

Naam & aanhef

Gegevens

Reactie

Naar overzicht